Tamperelaisille, fiilistelijöille, tapahtumakävijöille

Tampere on rohkea, rento, houkutteleva ja erilainen. Tänne on helppo tulla ja täällä on helppo olla, kulkea, liikkua ja aistia. Kaupunki on kaunis ja monipuolinen tamperelaisille ja tapahtumakävijöille – kaikille meille. Olemme ylpeitä vahvan identiteetin omaavasta aktiivisesta kaupungista.

Vilkkaan, elävän ja hauskan kaupungin siisteys ja viihtyisyys tehdään yhdessä. Tarvitaan mukaan tamperelaiset, kaupunkiorganisaatio, yritykset ja yhteisöt sekä tapahtumajärjestäjät. Tälle sivustolle kokoamme vinkkejä kuinka jokainen meistä voi vaikuttaa.

Tampere on sinun. Tampere on meidän. Pidetään yhdessä kaupungista huolta.

Hei tamperelaiset!

Meillä on täällä lukuisia ihania puistoja, rantoja ja toreja. Hengailu niillä on enemmän kuin sallittua. Keskusta kehittyy huimaa vauhtia tuoden mukanaan koko ajan uusia palveluja, näitä pitääkin fiilistellä.  

Elävä, vilkas ja toiminnan täytteinen kaupunkikeskusta lisää viihtyvyyttä ja hyvinvointia mutta ikävä kyllä myös ympäristökuormitusta. Etenkin jätteen synty ja roskaantuminen ovat ongelmia, jotka häiritsevät ja aiheuttavat harmia ympäristölle, meille asukkaille ja tapahtuminen tekijöille. Fiksussa ja välittävässä kaupunkikulttuurissa nämä ongelmat pyritään minimoimaan.  

Ei ole mukavaa olla piknikillä muiden jättämien ruoanjämien vieressä, kuunnella keikkaa roskameressä tai kävellä aamulla kadulla, joka on täynnä roskaa ja lasinsiruja. Jos roska-astia ei ole ihan käden ulottuvilla, laita roskat seuraavaan mahdolliseen roskikseen.

Voimme jokainen omalla toiminnallamme vaikuttaa kaupungin siisteyteen. Ja mikä parasta se on todella helppoa.

Moi tapahtumakävijät ja hengailijat!

Tampereella järjestetään vuosittain tuhansia tapahtumia. Tapahtumat näkyvät katukuvassa. Tapahtumat lisäävät kaupunkilaisten viihtyisyyttä, hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä sekä luovat työpaikkoja. Tapahtumat ovat meille monessa mielessä tärkeitä.

Tapahtumakävijänä tai sen lähialueella hengailijana olet osa tapahtumaa ja valinnoillasi voit vaikuttaa tapahtuman siisteyteen ja sen muihin ympäristövaikutuksiin. Pienet karkkipaperit, pullonkorkit ja tupakantumpit tuottavat siistijöille eniten päänvaivaa – muistathan siksi viedä myös pienet roskat roskikseen. Älä tuo mukanasi huonekaluja, pressuja tai kylttejä, mikäli et jaksa viedä niitä pois.

Oletpa sitten lipun ostanut tapahtumaan osallistuja tai keskustassa fiilistelijä helpoilla ja nopeilla siisteillä teoilla vaikutat koko kaupungin siisteyteen.

#siistitampere

Siivositko jälkesi piknillä? Oliko siistit festarit? Miltä näyttää Tosi siisti Tampere -tatuointisi? Bongasitko siisteysagentin? Kerro siisteistä teoista ja osallistu siisteyskampanjaan tunnisteella #siistitampere